Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2007

"Ενας ωραιότατος κύριος"

Ετσι αποκάλεσε τον G. ο , πάντα γλυκύτατος, dr Καθησυχαστικόπουλος (ξέρει να σερβίρει σε τέλειο "don't panic" περυτίλιγμα ακόμη και τη χειρότερη κόμπλα).
Αφορμή για τις αυθόρμητες εκδηλώσεις θαυμασμού η εκτίμηση πως του μοιάζει η ανηψιά του. Η άμεση αντίδραση του Bot προκάλεσε σεισμό στην αίθουσα.
"Ε, όχι και μοιάζουμε γιατρέ μου, τέτοια μύτη έχω γω?" για να αντιγυρίσει ο doc πως βρίσκει ωραιοτάτη και τη μύτη του ασθενούς.
Τον έφερα στη σωστή οπτική γωνία, αποδεικνύοντας πως, αν και ο G. κοίταγε ευθεία μπροστά, η μύτη του με "κάρφωνε" στα ίσια, παρά το γεγονός πως καθόμουν κάργα αριστερά του. Εις μάτην. Μουρμούρισε διάφορα κολακευτικά τύπου "πόσο πολύ σας αγαπούν και σας προσέχουν, κε Γερονικολέ" και απομακρύνθηκε.

Συχνοί ινιδισμοί που κατακυριεύουν την αριστερή "πτέρυγα" του G., κάνοντάς τον να τρέμει σαν τσιπούρα, αποτελούν εξαίρετο σύμπτωμα αναβίωσης της κίνησης και ουχί λόγος για εσπευσμένη επιστροφή στο χειρουργείο, όπως εμείς οι του ιατρικού επιτελείου διαγνώσαμε!
Α, ά και νέο: Ο "πάνω όροφος" της αριστερής πτέρυγας, έσφιξε με αρκετή δύναμη και με πλήρη συναίσθηση το χέρι μου!!! Ζήτω, όλε, τριπλό τόλουμ!!!!

Απύρετος και χαλαρότατος, η ατάκα με την οποία μας υποδέχθηκε ήταν "Φύγε, φύγε, φύγε!" ! Το σοκ της υπογράφουσσας ξεπεράστηκε, μόλις ο G. συμπλήρωσε: "Κρύωσα, πουτάνα!" (Θα τον ξεπαγιάσουμε τον άνθρωπο, έτσι όπως πέφτουμε πάνω του με υγρά χέρια!)

Ενημερώθηκε για τον τρόπο αποχώρησης από τη Θεσσαλονίκη, ήτοι αεροπορικώς, κι όχι οδικώς, όπως ήλπιζε, (μήπως θες να οδηγήσεις κιόλας????) ενώ επέμενε "Να φύγουμε πριν νυχτώσει"...

Συνειδητοποιώντας για άλλη μια φορά πως πλησιάζει η νύχτα των εκλογών, εξέφρασε καημό τύπου "Δεν παίζει να μην είμαι κει, ρε..." εννοώντας - εξακριβωμένα- την "Εσπερινή"!
(Ο εφιάλτης του αρχισυντάκτη, μην του κάνουνε μπουρδέλο το φύλλο και καταλήξουμε να κάνει πρώτη η φουφού!!!!)

Με καλή διάθεση, έκανε δεκάδες απόπειρες να μας μεταφέρει τα κουτσομπολιά της Μονάδας. Ολες στέφθηκαν με πλήρη αποτυχία... Το τι γαμόσταυρο μας έριξε που δεν καταλαβαίναμε...


Το πρωί συναντηθήκαμε με τον γαλαντόμο super Cambell doc, o οποίος μας έδωσε μια πιο σαφή εικόνα της "πρόσθιας μικροχειρουργικής προσπέλασης" που έλαβε χώρα την 22α Αυγούστου, ενώ φώτισε μια σειρά από "γκρίζες ζώνες" στην ενημέρωση. Μεταφέρουμε, προς αποκατάσταση της αλήθειας και της αντικειμενικότητας:

*Δεν μπήκε εξ'αρχής er ο G. για λόγους καθαρού "breathe" χωρίς αεροδεκανίκια. Δε μας έκατσε η μπίλια κι έτσι βρεθήκαμε εντατική.
*Δεν ανακόπηκε ΠΟΤΕ και ΤΙΠΟΤΕ
*Δεν υπήρξε ποτέ πνευμονική εμβολή, συμβολή, παραβολή, αναβολή ή ο,τιδήποτε παρεμφερές.
*Οι ατελεκτασίες θα συνεβαιναν, ως επιπλοκή με την μορφή οιδήματος του νοτιαίου, ακόμα κι αν δεν είχε καπνίσει ποτέ στην ζωή του! (ΟΚ, τα camelakia επιβάρυναν την κατάσταση αλλά μέχρι εκεί. ) Ο αγώνας ΤΩΡΑ δικαιώνεται !

Project: "Σήκω μεγάλε, κινδυνεύεις"

Αύριο η μέρα προβλέπεται εξοντωτική και συνάμα απειλητική για τον ασθενή, μιας και θα ανηφορίσουμε οπλισμένες με "εργαλείο του σεξ" ειδικό για μασαζάκι στα άκρα (λέμε τώρα...), το εγχειρίδιο του καλού ρεφλεξιολόγου, ψαλιδάκι να τον κουρέψουμε στη ζούλα , βαζελίνη για μαλάξεις μετά ενυδατώσεως και με υπερόπλο το info πως η κόρη του ρίχνει πασιέντζες στο laptop! Εάν δεν πιάσουν όλα αυτά , θα του διαβάσουμε Μπουσκάλια...

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Δεν μας έκατσε η μπίλια" αυτή είναι η σωστότερη έκφραση για οποιονδήποτε βρεθεί σε ένα κρεβάτι της εντατικής. Για να ευθυμήσουμε όμως θα σας περιγράψω σκηνές από τη δική μου "εντατική" περιπέτεια. Μετά τη "δοκαροπληξία" και το 4ωρο χειρουργείο, γιατροί και νοσοκόμες με άφησαν στο νεκροκρέβατο για να ξυπνήσω προκειμένου να δουν τα κουσούρια που πιθανόν μπορεί να είχε αφήσει. Σε 10 λεπτά το θύμα πετάγεται πάνω. Με τρία σωληνάκια στο ένα χέρι, ισσάριθμα στο άλλο, μία παροχέτευση στο κεφάλι για το χαλασμένο αίμα και έναν καθετήρα για τα τσίσα άρχισα να κόβω βόλτες στο Γενικό Κρατικό. Φυσικά εγώ δεν θυμάμαι τίποτα αλλά όλα αυτά μου τα είπαν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες και δεν έχω λόγο να μην τους πιστέψω. Με τη "συνοδεία" κουστωδίας γιατρών και νοσοκόμων, ημι-αδαμιαία περιβολή συνέχιζα τη βόλτα μου. Ήρθε η στιγμή να με "καθηλώσουν" όταν φαίνεται να θυμήθηκα ότι έπρεπε να κατουρήσω. Ρε μεγάλε φοράς καθετήρα. Τι αυτό ρε θέλω να κατουρήσω σου λέω. Μετά απο συνεχόμενες παρόμοιες ατάκες παίρνω την πρωτοβουλία και μπαίνω στην τουαλέτα, κλειδώνοντας την πόρτα. Ξεκινά η αναζήτηση του τρόπου κατουρήματος αφού κάτι το εμπόδιζε, ήταν ένα ακόμη σωληνάκι. Το τραβώ κυρίες και κύριε, προκαλώντας νέο τραυματισμό, ο οποίος δεν έγινε αντιληπτός εκείνη τη στιγμή λόγω της μαστούρας. Ξεκλειδώνω, βγαίνω, παραδίδω σωληνάκι και λέω να συνεχίσω τη βόλτα μου με αδαμιαία αυτή τη φορά περιβολή. Κάτι που καταφέρνω πρόσκαιρα όταν μία "στυγνή" νοσοκόμα κάτι κάρφωσε απο πίσω, ευτυχώς ένεση "ύπνου". Πέφτω στο κρεβάτι και κοιμάμαι κανά δύο 24ωρα. Όταν ξυπνώ και αντιλαμβάνομαι, διαπιστώνω ότι κάποιες νοσοκόμες και ειδικευόμενες γιατρίνες με κοιτούν "λάγνα" και μου συμπεριφέρονται "αισθησιακά". Στρίβω το βλέμμα μου στον "συγκάτοικο". Σκυθρωπιάζει, παίρνει έκφραση πανικού με αιτία το ξύπνημά μου. "Ωχ αυτός θα μας γαμήσει"...

Ανώνυμος είπε...

Ααα ξέχασα να υπογράψω τα παραπάνω για να μην χάσω τα "πνευματικά δικαιώματα".

"Δοκαρόπληκτος-Τιτανοκέφαλος"

scalidi είπε...

Όλα θα πάνε καλά. Το υπογράφω, μα το μπλογκ μου! Μας έχει ήδη λείψει...Κι άμα βάλω εγώ κάτι στο μυαλό μου, γίνεται.

(Είναι η σταθερά του χώρου για μένα που απλώς περνάω απέξω. Ξέρει εκείνος...)

Το παρασοβάρεψα το πράγμα, θα περάσω μετά οπλισμένη με χιούμορ :))))))))))))))))

Ανώνυμος είπε...

ab heute fangen wir an deutsch zu lernen.bis er arbeist werden wir das grundstuffe schon haben.was konnen wir fur dich noch tun!

Ανώνυμος είπε...

wann wird es regnet!!!

Ανώνυμος είπε...

ihr habt Arbeit zu tun!
Ιδου μερικα απαραιτητα γερμανικα για αρχαριους

Arbeit macht frei!
Mein Kampf
Gastarbeiter
Johnny, wenn du Geburtstag hast
Ich bin die fesche Lola
Lola rennt
Es geht kein Weg zuruck
Hilfe, Hilfe!!!
Das experiment
Scheisse!!!
Fick dich!

Gluck ein!
Pipen Vakidomiten

Ανώνυμος είπε...

wir gut abfangen...

Ανώνυμος είπε...

λοιπον εσενα εγω κάπου σε ξέρω...

που ειναι οι θεσσαλονικεις αραγες; στη συγκεντρωση;

πιπες φακιδομυτες

Ανώνυμος είπε...

...στο βερολινο τα πιναμε μαζι...εξ ου και τα καλα γερμανικα μου!
λιγη κατανοηση για τους θεσσαλονικεις..

Ανώνυμος είπε...

αχ οχι, εγω ειχα γερμανιδα νταντα!αλλα στο βερολινο διεπρεψα στα καμπαρε.ακομη με θυμουνται...

κατανοηση που πηγαν στη συγκεντρωση;;;!!!

Ανώνυμος είπε...

Σημερα κλεινουμε(περιπου) κ το φυλλο του σαββατου!!!Ελεος!!!
Σηκω ρε Γερονικολεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Και οταν γυρισεις θα θελεις να φυγεις τρεχοντας!!!!Αλλα θα ειναι αργα οπως ορθως επεσημανε συναδελφος!!!!!!!!

YiannisG είπε...

Προς "Τιτανοκέφαλο"

"Σπονδυλοδεσία με τη μεγαλύτερη πλάκα τιτανίου 12 οπών, 95mm μήκους, από Α2 εως Α7 " είναι η ακριβής έκφραση στη γνωμάτευση του G.

Είναι μόδα αυτό το κολπάκι με το τιτάνιο κι έχετε όλοι από λίγο???

YiannisG είπε...

Ολο το βράδυ κάναμε εντατικά μαθήματα γερμανικής μέσα από τις προτεινόμενες στο blog εκφράσεις.

(Ο Τζόνσον θυμόταν κάποια από τότε, στο παλάτι...)

Δε μας λέτε τώρα και τι σημαίνουν, να μη γίνουμε ρόμπες???

Ανώνυμος είπε...

Σκερεσκεμπίφτεν ρεεεεεεεεεε!!!! :-p

Ανώνυμος είπε...

Για να λύσουμε μερικές απορίες περί τιτανίου...
http://en.wikipedia.org/wiki/Titanium

Ανώνυμος είπε...

Για μένα δεν είναι "μόδα" το τιτάνιο σύντροφε απλά μετά από ένα παράξενο ατύχημα, που επέφερε τριπλό κάταγμα κρανίου και αιμάτωμα εγκεφάλου. Απλά στη "συγκόληση" χρειάστηκε μια πλάκα τιτανίου, δεν θυμάμαι τις διαστάσεις, και τρεις πριτσινοτιτανόβιδες.

"Δοκαρόπληκτος-Τιτανοκέφαλος"