Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

Dum spiro, βρίζω...

"Είστε ηλίθιες" ανέκραξε ο G. καθώς οι τρελλογκόμενες που τον περιτριγυρίζουν (πατελάκι, Bot. και μια ψιλολουγκρίτσα από Αθήνα, που συνεχώς τον "έχωνε" παλαιόθεν να πληρώνει τις ζημιές στο φουσκωτούλι) δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι τους ζητούσε!
Σημάδι πως ο ασθενής αναρρώνει τάχιστα και θα τα ξηλώσει όλα εκεί μέσα
προκειμένου να γλυτώσει!

Λοιπόν, μπήκαμε σε νέα τροχιά αναπνοής!!!!!!
Τα γαμοσωληνάκια αραιώνουν σιγά σιγά και σύντομα θα πάρουμε το δρόμο ( το ασανσέρ για την ακρίβεια...) για να ανέβουμε σε κάνα decent δωμάτιο με σωστή υποδομή (καυτές νοσοκόμες κλπ).

Ο famous dr Tsibouris (προσωπικός doc του G. στην e.r. , αγαπημένος μεν, αλλά με τέτοιες λεπτομερείς περιγραφές, που συχνά-πυκνά μας έστελνε μια βόλτα στον Αχέροντα...), σαφώς ευτυχής που προχώρησε επιτέλους στο project, ανακοίνωσε πως "περάσαμε δυο εβδομάδες νεκρού (ουστ!!!) χρόνου και τώρα πλέον ξεκινά κανονικά η ανάρρωση"! Ονειρό του, τόσες μέρες, είναι να τον διώξει από κει μέσα! (Και δικό μας, doc. και δικό μας...)

Υπό τη σαφέστατη επιρροή αγχολυτικών, κατασταλτικών, αναλγητικών, τρελλών μανιταριών και λοιπών χημικών ή νατουράλ drugs που θα ζήλευε κάθε ανστερνταμιανός που σέβεται τον εαυτό του, ο G. ρωτά -ξανά- για την κατάσταση, ζητεί λεπτομερείς αναλύσεις, ρίχνει γαμόσταυρα και θέλει διακαώς να την κάνει!!!!

Η επόμενη φάση είναι τρελλές φυσιοθεραπείες στα πνευμόνια (what?????) για να μάθει να ανασαίνει ορθώς και αποτελεσματικώς και να φτύσει επιτυχώς όσα με τόσο κόπο συνέλλεξε στη μαγική χώρα του camel (άφιλτρου)!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το κάτι που λείπει


Σαν να λείπει κάτι από την εποχή, μια φλόγα, ένας παλμός. Τα πλήθη κάτω από τα μπαλκόνια ανάθεμα κι αν ακούνε, κι αν δίνουν βάση στην κάθε λέξη των ομιλητών. Μηχανικά φωνάζουν, μηχανικά κουνάνε τα σημαιάκια. Στα παράθυρα, μια απ' τα ίδια. Ο διάλογος μοιάζει τόσο ανάλγητος όσο και μια κακογραμμένη κασέτα, από εκείνες που χρησιμοποιούσαμε στα μαγνητόφωνα. Να πιάσεις μια λέξη ουσίας, μια φράση που θα σε κάνει να ταρακουνηθείς, να σταθείς μια στιγμή και να την ξανασκεφτείς, είναι σπάνιο. Οι κυβερνώντες πασχίζουν να μεταφέρουν τη συζήτηση στο γήπεδο των πεπραγμένων και της ουσίας και όλοι οι άλλοι να επιμένουν στην πόλωση, στους καβγάδες, στις μικρο-διαφορές.
……….

Τι σου μένει από όλα αυτά; Τίποτα. Ένας θόρυβος μόνο. Μια οχλαγωγία. Κάτι που θυμίζει μια φούσκα έτοιμη να σκάσει και να αποκαλύψει το χρυσό της τίποτα. Ναι, σαν να λείπει κάτι από την εποχή, μια φλόγα, ένας παλμός.
……….

Κάτι χιλιοεπιπωμένα κλισέ ακούω μήνες τώρα, πράγματα που τα ακούγαμε στη δεκαετία του ογδόντα. Τίποτε άλλο. Γι' αυτό και επιμένω: κάτι λείπει από την ατμόσφαιρα, κάτι δεν είναι δω. Ίσως να είμαι επηρεασμένος και από τον Γερονικολό. Γιατί αυτός πράγματι λείπει από τη δική μας ατμόσφαιρα εδώ στη "Βραδυνή". Κάμποσες εκλογές κάναμε παρέα και οι αναλύσεις του, η ζωντάνια του, το χάρισμά του να εστιάζει πάντα στην ουσία χωρίς περιστροφές, έδιναν στο κλίμα της δουλειάς μας έναν πολύ ιδιαίτερο παλμό. Ο άτιμος, πήγε και χώθηκε σε ένα νοσοκομείο και μας άφησε μόνους μας. Τέλος πάντων. Να είναι η απουσία του Γερονικολού που με κάνει να βιώνω διαφορετικά τα πράγματα; Να είναι η ασημαντότητα όλων αυτών των πολιτικών κλισέ μπροστά στην ανάγκη της ζωής, μπροστά στον αγώνα ενός ανθρώπου να τα καταφέρει; Ίσως. Το σίγουρο είναι ότι κάτι λείπει από όλο το προεκλογικό σκηνικό. Αυτό το κάτι που έκανε κάθε αγώνα να σε αγγίζει στη ψυχή, να σου ψιθυρίζει οράματα που μπορούν να εμπνεύσουν την καθημερινότητά σου. Σήμερα, το μοναδικό όραμα που μπορεί να εμπνεύσει την καθημερινότητά μας είναι η ίδια η καθημερινότητά μας. Η επιβίωσή μας. Και όποιος σκύψει πολύ χαμηλά σε τούτη την καθημερινότητα, θα βγει μακροπρόθεσμα κερδισμένος. Μόνο αυτός. Οι άλλοι θα απομείνουν κρεμασμένοι στις ντουλάπες της Ιστορίας (οπότε, Γιάννη, δεν χάνεις και τίποτα προς το παρόν. Απλώς, βιάσου λιγάκι. Μας λείπεις πολύ. Άσε που ο Αλφόνσος ψάχνει έναν ακόμα ΑΕΚτζή να δουλέψει!).

Στέφανος Δάνδολος

YiannisG είπε...

Φίλε Στέφανε, sorry που σου "λογοκρίναμε" το κείμενο.. Απλώς δε χώραγε όλο!

Ο οίστρος καλά κρατεί...
(ειδικα΄όταν έχεις τη θέα από το μπαλκόνι του Παρασκευά...)

Αντε, και μόλις βγει, θα το "αγκαζάρουμε¨το κονάκι στο κουφονήσι και θα πάμε όλοι, together, ομού ταυτοχρόνως.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω να σου πω, Γερονικολέ, πως αν μείνω για λίγο ακόμη μεταξύ Αλφόνσου- Αντιγονάρας και των γνωστών υπολοίπων του "κλουβιού με τις τρελλές" να ανταλλάσσουν απόψεις για το αν ο Καρατζαφέρης έχει πράγματι τη δυνατότητα να δεντροφυτεύσει τη Γυάρο και τη Μακρόνησο, θα έρθω τάχιστα να πάρω την θέση σου στην er! Τι προεκλογική περίοδο- την πρώτη μου επισήμως στο πολιτικό-βιώνω η χριστιανή!
EfiPol

Ανώνυμος είπε...

Μια και λέμε το ό,τι να 'ναι, να σας πω και εγώ πως ετοιμάζομαι να κατέβω με δικό μου κόμμα στις εκλογές το:

Μαζί
Πάμε
Λαέ
Ισως
Αλλάξουμε τη
Χώρα!

Το νέο κόμμα (ΜΠΛΙΑΧ!) αναζητά αξιόλογα άτομα προκειμένου να στελεχώσει καίριες θέσεις σε υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες. Απαιτούμενα προσόντα να γνωριζόμαστε (το μέσον, καταλαβαίνετε), να μην έχετε στον ήλιο μοίρα (για να φάει και κανένας άλλος, όπως π.χ. εμείς) και το χιούμορ (κάπως πρέπει να περνάνε οι ώρες συσκέψεων). Λαμόγια δεκτά.
Τηλ: 694?4221??. Ώρες γραφείου (τις υπόλοιπες κάνουμε πιο σοβαρά πράγματα)

Η ΗΛΙΘΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Yiannis Team είπε: "
Η επόμενη φάση είναι τρελλές φυσιοθεραπείες στα πνευμόνια (what?????) για να μάθει να ανασαίνει"

Εδώ καλά καλά δέν μπορούσε να ανασάνει ΠΡΙΝ τα Camel, τώρα θα μάθει?

Προς ΗΛΙΘΙΑ:

Λέω να αναλάβω το Υπουργείο Υγείας...
Η πρώτη μου κίνηση θα είναι να γκρεμίσω ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ νοσοκομείο έχει εγκαινιάσει ο Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια θα βάλω σε καραντίνα ΟΛΗ την οικογένεια Μητσοτάκη για την επικίνδυνη μεταδοτική αρρώστια γνωστή κ ως ΓΚΑΝΤΕΜΙΑΣΗ...

Μετά θα νομιμοποιήσω τα φακελάκια, τα ναρκωτικά, θα επιβάλω τις παρτούζες ως τρόπο αποφυγής κρυομάτων κ άλλων λοιπών ασθενειών......

Δέν κάνω προεκλογική καμπάνια, απλά ξεδιπλώνω τα ταλέντα μου... :-p

Ανώνυμος είπε...

εκεί που καθόμουνα και με φυσούσε το αγέρι άκουσα ενα "κουκουρούκου"! Μα κόκκορας μέσα στη νυχτιά; αναρωτήθηκα. Και αμέσως προβληματίστηκα καθώς ο φρέσκος άνεμος με φύσηξε στην πλάτη και ξελαμπικάρισα:από τις γλαφυρότατες και ανακουφιστικά γνώριμες περιγραφές για τον ανήμπορο να αντιδράσει Γιάννη,είναι ηλίου φαεινότερο (αν και νύχτα θυμήθηκα τον ζωοδότη ήλιο) ότι το νυστέρι δεν πήγε τόσο βαθιά ωστε να μιλάμε και για εγχείριση αλλαγής προσωπικότητας.Αν δω λοιπόν τον ομορφο, οταν με το καλο σηκωθει και απεξαρτηθεί, να ασχολείται με το blog σε τόνο νοσταλγικό, θα περιμενω να πρασινίσει και η Πελοπόννησος.(Τουλάχιστον αν τυχόν διαψευστώ να βγει και κανα καλό)

p.s.Η ΗΛΙΘΙΑ είναι μεγάλη προβοκατόρισσα αλλά το'χει μυστικό

Πίπες οι φακιδομύτες

Ανώνυμος είπε...

ΜΗ ΤΟΥ ΤΟ ΠΕΙΤΕ

(προς Πίπες οι φακιδομύτες)

θεωρούμε σώφρον να αποκρύψουμε την ύπαρξη του blog από το φίλτατο Ιωάννη καθώς προβλέπεται να πέσει ατελείωτο σιχτίρι...(το οποίο καλό θα ήτο να το αποφεύγαμε).

Καταλήγουμε λοιπόν...το blog είναι για ιδία χρήση.

Οι Θεσσαλονικείς.

Ανώνυμος είπε...

Δε θα ΤΟΝ πουμε τίποτα γιατί οι φλύκταινες δεν βοηθούν στην ανάρρωση!

Να το πειτε ομως και στους αλλους τους μαρτυριαρηδες

Κουραγιο

αναμεσα σε όσα τρωτε να ειναι και τα τσουρεκακια του Τερκενλη;

Πιπες οι φακιδομυτες

YiannisG είπε...

Tά'χουμε σκίσει τα τσουρεκάκια του Τερκενλή! Και μετά από εκτεταμένο ρεπορτάζ, (έχουμε φάει τα πάντα: σκέτα, με κάστανο, με λευκή σοκολάτα, με φραγκοστάφυλλο, με βύσσινο κλπ) καταλήξαμε στο ΚΟΡΥΦΑΙΟ τσουρέκι με μαύρη σοκολάτα!